FILEM MY NAME IS KHAN TIMBUL KROTOVERSI

Buzz this




FILEM My Name Is Khan timbul krotroversi? Aku baca di dada akhbar mengenai filem nie. Apa yang menarik skali smpai aku pun kene wat blog pasai cete ni?? Apa yang menarik bagi aku jalan ceritanya dan pelakonnye yang dari dulu aku minat. (kantoi minat hindusatan). My Name Is Khan bermula apabila Rizvan Khan, India Muslim berasal dari India barpindah ke San Francisco dan tinggal bersama abang dan kakak iparnya. Dari situ bermula kisah Rizvan Khan bercinta dengan Mandira dan mereka bahagia sampai 11.9 apabila umat islam digelar penganas time tu lar. Nak taw lagi tgk wayang. xrugi..



YANG menimbulkan krotoversi apabila Shah Rukh Khan dikatakan membelot kerana menyokong pasukan kriket Pakistan. Antara keratan akhbar.


Shiv Sena, parti politik nasionalis terkenal berhaluan cauvinis dan fundamentalis Hindu melabel Shahrukh sebagai pembelot.

Ia berikutan Shahrukh melahirkan kekecewaannya kerana tiada pemain kriket Pakistan - musuh ketat India - diambil beraksi dalam Liga Kriket India bulan depan.
Shahrukh, seorang penganut Islam, menolak untuk memohon maaf atas komen berkenaan.
Aktivis Shiv Sena merusuh di banyak tempat di sini untuk hari kedua hari ini sambil mengoyakkan poster filem yang kini dalam kempen promosi di seluruh negara itu.
Sebuah pawagam yang merancang untuk menayangkan filem berkenaan mulai Jumaat ini turut dibaling batu. Patung pelakon berkenaan juga dibakar.
Bimbang keganasan menular, beberapa pawagam menghentikan jualan awal tiket-tiket untuk filem berkenaan.







p/s : Esok nak tengok wayang cete pe ekk???

2 comments:

bellar0ssa said...

hmmm xsuke bile srk berlakon heavy cmni..argh.nak better movie than this from srk..

ain fathihah said...

movie ni best.
Asperger Syndrome. hehe

Post a Comment